Admin
Nov 8, 2018

UN NOU TREND - APARTAMENTE CU PERETI MOBILI

0 comments

Concernul IKEA cauta noi solutii de optimizare a spatiilor de locuit in apartamentele mici. De ceva timp Ikea testeaza functionalitatea unor apartamente modulare, in care sa fie posibila reamenajarea structurii compartimentarilor interioare intr-un mod cat se poate de facil. Testele s-au desfasurat in colaborare cu un numar de familii ce au acceptat sa locuiasca in aceste apartamente, principiul de functionare a noului concept se bazandu-se pe optimizarea la maxim a spatiilor de locuit si depozitare, prin mobilitatea peretilor si prin instalarea de usi glisante. Pana acum informatiile din culisele experimentului aduc vesti bune, in sensul ca majoritatea participantilor la experiment s-au aratat satisfacuti de facilitatile noului concept si au declarat ca spatiile astfel modificabile garanteaza impresia unei suprafete de locuit cu pana la 20% mai mare. Acest experiment nu este o noutate in cercetarea specialistilor Ikea, cata vreme este cunoscuta obsesia celor din anturajul companiei pentru optimizarea si maximizarea la maxim a utilitatii produselor, pastrand in acelasi timp un pret concurential bun. Acest concept vine ca un raspuns la o tendinta omniprezenta in pietele accesate de catre Ikea si anume diminuarea continua a spatiilor de locuit, astfel studiile arata ca in ultimii 15 ani apartamentele din Suedia au cunoscut o diminuare a suprafetelor medii ale apartamentelor cu pana la 20%, iar in SUA acest indice s-a modificat chiar mai mult atingand diferente de pana la 22%. Provocarea suprema consta nu atat in gasirea solutiilor de optimizare cat in gasirea unor solutii pentru apartamente ce sa confere siguranta maxima in utilizare si o durata de viata cat mai mare ale subansamblelor angrenate in miscare. Putem adauga doar, ca felicitam si sustinem aceste demersuri, in conditiile in care costurile cu achizita de locuinte sunt unele dintre cele mai apasatoare pentru consumatorul de rand.

UN NOU TREND - APARTAMENTE CU PERETI MOBILI. ANSAMBLURI REZIDENTIALE BUCURESTI

 

New Posts
 • Admin
  Oct 11

  Vegetatia urbana purifica aerul, reduce temperatura mediului și creeaza un sentiment de buna dispozitie. Aparitia acestui concept a fost determinata nu doar de motivele ecologice, ci si datorita impactului economic si social. Practic un perete viu este literalmente ceva viu. Domeniul ce defineste acest concept special de agricultura sau peisaj urban este arta. Vertical Green este un concept ce-si are radacinile inca din anii 70', dar utilizarea sa la scara larga, a inceput in ultimul deceniu. Aceste realizari formidabile sunt marturia unei impletiri laborioase a designului, ingineriei si a horticulturii. Acest concept aduce beneficii extraordinare la stoparea noxelor si prafului, la reducerea temperaturii la nivelul fatadelor cladirilor si la promovarea biodiversitatii in mediul urban. Prezenta vegetatiei vii in general contribuie la sporirea starii de bine. 1. Plantele vii imbunatatesc procentul de oxigen din aer, un metru patrat de vegetatie vie extrage 2.3kg de CO2 pe an si produce 1.7kg de oxigen. 2. Plantele vii sporesc sentimentul de stare de bine atat din motive senzoriale cat si din motive fizice (calitatea aerului ne ofera cun confort fizic sporit). 3. Un perete viu reduce temperatura mediului ambiant Plantele vii consuma lumina solara, mai exact 50% este absorbita și 30% reflectata. Acest fenomen imbunatateste protectia la caldura si lumina excesiva. 4. Peretii verzi vii reduc in mare masura si zgomotul ambiental actionand ca o bariera fonica. Absorbtia undelor sonore este cu 41% mai mare decat la o fatada clasica, practic nivelul zgomotului scade cu 8dB. 5. Plantele vii si culoarea verde reduc considerabil stresul, tensiunea arteriala si activitatea creierului este imbunatatita de vizualizarea de plante verzi timp de 3-5 minute. 6. Ca si concluzie a factorilor de mai sus prezenta plantelor verzi intr-un spatiu de locuit sau de lucru sporeste productivitatea fizica si psihica. 7. O componenta neasteptata este si imbunatatirea interactiunii sociale si scaderea tendintelor de vandalism.
 • Admin
  Nov 8, 2018

  Cat de informat este un cumparator, in procesul de achizitie a unui apartament? Cat de clar are structurate prioritatile, dupa care alege sa cumpere o locuinta? Acestea sunt intrebarile pe care le-am pus pe parcursul ultimilor 2 ani. Am incercat sa urmarim si sa intelegem nevoile clientilor si prioritatile dupa care se ghideaza in achizitia unui apartament nou, intr-un complex rezidential.  Parerile de regula sunt impartite dar exista cateva cerinte, care se regasesc in majoritatea solicitarilor clientilor cumparatori. In continuare vom enumera in ordinea descrescatoare a importantei, criteriiile de eligibilitate ale apartamentelor , impuse de catre potentialii cumparatori. 1. ZONA - dupa cum spuneam intr-o postare anterioara, zona, este criteriul cel mai important in alegerea unui apartament in particular sau complex rezidential in general, iar cand vorbim de zona ne referim la 4 aspecte esentiale: apropierea de centru, existenta si diversitatea mijloacelor de transport, existenta unui parc sau spatiu de agrement in apropiere si bineinteles accesul catre centrele comerciale de top. 2. PRETUL - aceasta componenta este de regula in stransa legatura cu zona si compartimentarea apartamentului. Odata stabilita aria de cautare, urmatoarea problema care si-o pune cumparatorul este daca pretul de vanzare al apartamentului se situiaza la limita de jos a preturilor din acea arie aleasa. In general cand pretul este suficient de interesant, compartimentarea calitatea finisajelor (!) si vizibilitatea, trec in planul doi de prioritati. 3. COMPARTIMENTAREA - cu alte cuvinte impartirea si utilizabilitatea sporita, ergonomicitatea unui apartament nou construit. O compartimentare reusita a unui apartament de cele mai multe ori primeaza fata de suprafata utila a acestuia. O locuinta cu suprafata utila generoasa, dar cu multe holuri de trecere si zone ce nu pot fi utilizate, nu face nimic altceva decat sa incarce inutil nota de plata. 4. SUPRAFATA UTILA - este urmatorul criteriu de selectie a unui apartament si de cele mai multe ori pe langa nevoia efectiva de spatiu mai denota si o preocupare statistica in calculul orientativ al pretului platit. 5. ISTORICUL DEZVOLTATORULUI - este ultima componenta cu greutate in alegerea locuintei. Clientii vor sa stie, daca dezvoltatorul a mai construit si alte ansambluri imobiliare, daca finantarea proiectului imobiliar este din surse proprii sau din sursele unui organizm de creditare, care este parerea publica despre proiectele anterioare sau numele dezvoltatorului si bineinteles regimul juridic al ansamblului rezidential. Tinem sa precizam ca aceasta succinta prezentare a criteriilor de selectie poate fi valabila pentru majoritatea cumparatorilor si poate fi completata de la caz la caz de o multitudine de cerinte personale ale clientilor cumparatori.
 • Admin
  Nov 12, 2018

  Decizia de a cumpara un apartament din piata noua sau veche , pune tot mai multi cumparatori in fata unei dileme, care-i mobilizeaza sa caute raspunsuri pentru a nu gresi atunci cand urmeaza sa faca una dintre cele mai importante alegeri din viata. Experienta ultimilor ani ne arata ca, balanta tinde sa incline catre locuintele noi. Motivele ar fi multiple, pe de o parte vanzatorii de locuinte vechi sunt in general persoane fizice, pentru care aceasta activitate nu este o sursa de venit permanent, acestea sunt adesea inflexibili datorita gradului de informare lacunar asupra evolutiei pietei. Pe de alta parte, dezvolatorii imobiliari vad in aceasta activitate o afacere, sunt bine informati asupra sanselor de vanzare, isi gestioneaza eficient costurile, sunt dispusi la negocieri etc.  Un alt motiv pentru care sunt preferate tot mai multe locuintele noi tine de faptul ca, desi o locuinta veche in medie este cu 10% mai ieftina decat una noua, chiar si asa, cheltuielile ocazionate de renovarea si modernizarea unei locuinte vechi, pleaca de regula de la 10% din valoarea acesteia in sus.  Eficienta energetica a unui bloc nou este net superioara unui bloc vechi, atat sub aspectul izolatiilor, cat si sub aspectul consumului energetic ocazionat cu incalzirea in perioada rece. Centralele termice de apartament si celelalte instalatii sunt noi, proiectate optimizat inca de la inceputul constructiei si nu genereaza reparatii frecvente. Blocurile noi in cele mai multe cazuri ofera si posibilitatea de a achizitiona un loc de parcare. Designul exterior si cel interior este de regula modern si executat cu materiale de calitate superioara materialelor folosite la reabilitarile oferite de catre primarii. Evident, toate aceste avantaje sunt cuantificabile in masura in care vorbim de un ansamblu rezidential corect construit.  Dezavantajele unui proiect rezidential sau a unui cartier de constructii noi pot fi mai multe. Printre acestea vom aminti, litigiile ce greveaza asupra multora dintre ele, finisaje de proasta calitate, cheltuieli de mentenanta foarte oneroase.

Actualizat la 18.11.2019