Blocurile noi sunt mult mai rezistente din următoarele motive:
1. Cimentul din beton, ajunge la duritate maximă și pierde elasticitatea total la atingerea vârstei de 50 de ani, moment în care începe sa se degradeze. Majoritatea blocurilor comuniste au peste 50-60 de ani
2. Ultimele 2 cutremure majore au afectat structurile blocurilor vechi, chiar și la nivel de microfisuri din 77' și până în prezent au trecut peste 50 de ani, timp in care rezistența stâlpilor și grinzilor a scăzut considerabil.
3. Calitatea și performanță actualelor materiale este net superioara celora vechi de acum o jumătate de secol.
4. Normativele în vigoare, începând cu anii 90' și-au înăsprit cerințele in permanență, astfel încăt putem susține cu tărie că în acest moment avem cele mai drastice cerințe in materie de construcții din istoria modernă.
Legat de izolație sau cum i se mai spune - anvelopa clădirii. Chestiunea poate fi analizată cel puțin logic și pe baza a ceea ce constatăm in piața.
Clădirile vechi au în cel mai bun caz făcute reabilitări termice, însă izolațiile din fundatii, cele din ultimul planșeu precum și materialele din umplutura exterioara a structurii practic nu pot fi schimbate. Nu poate suporta o comparație cărămidă plina veche cu cărămidă fagurata moderna. In plus spre deosebire de clădirile vechi, care prin valoarea lor diminuata nu mai justifică îmbunătățiri premium, clădirile noi beneficiază de o multitudine de soluții inovative in ceea ce privește modalitățile de anvelopante. Aici putem aminti fațadele ventilate cu alucobond, cu placi ceramice și fațadele izolate cu vata bazaltica.
Ar mai fi de precizat, că deși reabilitările termice sunt foarte bine venite și utile, acestea sunt executate cu materiale sub media pieței.
Blocurile noi sunt mult mai rezistente din următoarele motive: 1. Cimentul din beton, ajunge la duritate maximă și pierde elasticitatea total la atingerea vârstei de 50 de ani, moment în care începe sa se degradeze. Majoritatea blocurilor comuniste au peste 50-60 de ani 2. Ultimele 2 cutremure majore au afectat structurile blocurilor vechi, chiar și la nivel de microfisuri din 77' și până în prezent au trecut peste 50 de ani, timp in care rezistența stâlpilor și grinzilor a scăzut considerabil. 3. Calitatea și performanță actualelor materiale este net superioara celora vechi de acum o jumătate de secol. 4. Normativele în vigoare, începând cu anii 90' și-au înăsprit cerințele in permanență, astfel încăt putem susține cu tărie că în acest moment avem cele mai drastice cerințe in materie de construcții din istoria modernă.
Legat de izolație sau cum i se mai spune - anvelopa clădirii. Chestiunea poate fi analizată cel puțin logic și pe baza a ceea ce constatăm in piața. Clădirile vechi au în cel mai bun caz făcute reabilitări termice, însă izolațiile din fundatii, cele din ultimul planșeu precum și materialele din umplutura exterioara a structurii practic nu pot fi schimbate. Nu poate suporta o comparație cărămidă plina veche cu cărămidă fagurata moderna. In plus spre deosebire de clădirile vechi, care prin valoarea lor diminuata nu mai justifică îmbunătățiri premium, clădirile noi beneficiază de o multitudine de soluții inovative in ceea ce privește modalitățile de anvelopante. Aici putem aminti fațadele ventilate cu alucobond, cu placi ceramice și fațadele izolate cu vata bazaltica. Ar mai fi de precizat, că deși reabilitările termice sunt foarte bine venite și utile, acestea sunt executate cu materiale sub media pieței.