„10...9...8...7...6...5...4...3...2...1... LA MULȚI ANI 15 MAI 2020!” Aceasta a fost prima postare pe care am văzut-o pe Facebook pe 15 Mai. Bucurie mai ceva ca la Revelion!

Dar ăsta nu e neapărat un lucru rău: oamenii au învățat să prețuiască libertatea și „lucrurile mărunte” despre care se tot scria în mesajele spam trimise de Paște. (În caz că vă numărați printre fericiții care nu au primit un astfel de mesaj și nu cunoașteți urarea, aceasta suna cam așa: „Bucuria vine din lucruri mărunte. Liniștea vine din suflet. Lumina vine din inima fiecăruia... etc”). Așadar oamenii au început să învețe ce înseamnă să te plimbi pur și simplu pe stradă, ce să mai vorbim de parc, ăla e deja cel mai extravagant lucru pe care l-ai putea face (după grătar, bineînțeles).

După data de 15 Mai vom putea pur și simplu să luăm cheile, telefonul și portofelul și să ieșim afară, fără să mai stăm să căutăm teancul cu declarații, să alegem una necompletată și să bifăm căsuța nr 2. Avem poftă de un McPuișor, mergem și cumpărăm, nu ne mai gândim că ne-ar putea costa 2.005 lei.
Glumă glumă dar cu toate aceste libertăți vin și niște obligații: în primul rând obligația de a nu exagera cu plimbările și întâlnirile, pentru că până la urmă virusul nu a plecat, doar noi ne-am mai liniștit puțin cu gândul la faptul că nu e așa rău cum a fost în alte țări. Tot va trebui să avem grijă să nu-i vizităm prea des pe bunici și în general pe persoanele în vârstă care suferă de boli cronice. Tot va trebui să purtăm mască și mănuși în spațiile închise, tot va trebui să păstrăm distanța când mergem la supermarket, să ne dezinfectăm mâinile după ce atingem mânere, balustrade, butoane de lift și să ne spălăm pe mâini cât mai des (nu vreau să fac discriminare dar unii abia așteptau să nu mai fie nevoie să ne spălăm nici pe mâini așa des).


Din 15 Mai, odată cu intrarea în vigoare a stării de alertă, vom putea face următoarele:
- cum am menționat și mai sus, putem circula în interiorul orașului fără a mai trebui să completăm declarația. Aceasta se completează doar dacă mergem în altă localitate (numai pentru anumite motive, stabilite de MAI);
-