Ansambluri Rezidențiale București

Actualizat la 06.07.2022

Ansambluri RezidenAnsamblu Rezidențial Drumul Taberei, bd. Timisoara, sector 6, Bucuresti. Ansamblu Rezidențial Apartamente noi metrou Valea Ialomitei, Oferta Apartamente noi Drumul Taberei. Ansamblu rezidențial in zona Metrou Valea Ialomitei. Vanzari apartamente in  constructie noua la pret promotional redus. Apartamente noi, bd. Timisoara, sector 6, Bucuresti. Ansambluri Rezidențiale Drumul Taberei, Apartamente vanzare bloc nou. Ansamblu Complex Cartier Rezidențial Valea Oltului, sector 6, Bucuresti. iale Bucuresti
  • Acasa

  • Vanzari Ansambluri

  • Proiecte

  • Portofoliu

  • Video

  • Despre Noi

  • Echipa

  • Harta Ansambluri

  • Contact

  • Forum & Promotii

    • Members
  • More

    Use tab to navigate through the menu items.
    Home
    Pentru a vedea acest lucru, accesează-ți site-ul live.
    • Categorii
    • Toate postările
    • Postările mele
    Cristian Dobre
    Linie  ·  
    03 apr. 2020
    Editată: 03 apr. 2020

    #TuristAcasă

    în OPINII


    Cu siguranță, tuturor celor care au avut vreodata tangențe cu domeniul imobiliar le-a ajuns la ureche, intr-un fel sau altul, citatul lui Mark Twain referitor la “pământ”: “Grabiți-vă sa cumparați pământ, nu se mai fabrică...“.

    Perioada nefasta in care ne aflăm acum la nivel mondial, una în care acum 2 luni nu concepeam să fim sau, nu ne vedeam nevoiți să o luăm în considerare în stabilirea planurilor noastre de viitor, ne obligă acum la o analiză foarte sinceră asupra lucrurilor care contează cu adevarat in viață. Acelasi Mark Twain, ne sfătuia, cu ințelepciunea sa de a înțelege esența lucrurilor din natură și din societate, sa ne plănuim cu grijă viitorul pentru ca acolo ne vom petrece tot restul vieții!

    Incet incet, pe langă marea problemă generată de acest virus (despre care nu o sa vorbesc prea mult), lumea incepe să devină ingrijorată de efectele economice pe care acesta le va avea, ideea unei eventuale crize economice fiind din ce in ce mai probabilă, cât si a unei crize imobiliare.

    Plecând de la această ingrijorare, voi incerca sa stabilesc un diagnostic(că tot este la modă termenul acum) mai relevant decât testele rapide pentru Covid-19 din China, a situației in care se află acum piața imobiliară(in special cea de rezidențial nou).

    Obiceiul de consum al omului se va schimba o dată cu această situație in care nu a mai fost pus pana acum. Cu siguranță, acest lucru se va intampla și când vine vorba de achizitia unei locuinte noi sau vechi, casă sau apartament, teren intravilan sau agricol, fie că vorbim despre un client ce dispune de fonduri din surse proprii, dar mai ales de un client ce dorește să se indatoreze pe viață la bancă.

    Știm cu toții că piața rezidentială din Romania, dar si construcțiile in general, au cunoscut in perioada 2018-2019, cei mai buni ani post-criza iar anul 2020 era preconizat de către specialiști să fie unul și mai bun. Pe scurt, de aici reiese că se construiau locuinte noi, dar și că exista un numar uriaș de clienți dispuși să le achiziționeze, cu bani cash sau cu diferite forme de finanțare, de la Credit Prima Casă pâna la sistemul de Rent to Buy.


    Lasând la o parte pentru moment ingrijorarile, putem pleca intr-o discuție mai aprofundata pe subiect, de la planurile investitorilor de la inceputul anului si anume, de la cei care au inceput deja construcția de proiecte rezidentiale noi și care, la momentul actual se află in diferite faze de construcție, de la săpatură și pâna la partea de finisaje. Un lucru este cert, marea majoritate a acestor proiecte, dacă nu toate, au deja o parte dintre apartamente precontractate sau rezervate. Intrebarea cea mai importanta pe care și-o ridica acei clienți care se află intr-un astfel de contract semnat cu un dezvoltator, este dacă ar trebui sa plateasca și diferența de plată sau să incerce să renunțe.


    Oricum gandești, orice prioritati ai avea acum, achizitia sau inchirierea unei locuințe este o nevoie de bază.

    Pe langa romanii intorsi recent in țară, mai exista si clienții care și-au arătat interesul de a face o achiziție, cu foarte puțin timp inainte de această nefericită situație, care au fost la vizionari, au prospectat piața si erau siguri că daca gasesc o proprietate pe placul lor, o vor cumpăra sau o vor inchiria, pentru ca voiau să investească sau, dupa caz aveau nevoie sa facă pasul cel mare. Aceștia din urma, acum sunt in expectativă, iar in timp ce ei așteaptă, proiectele avansează si treptat majoritatea vor ajunge la maturitate, cu utilități și documente finalizate, moment in care sunt vizate și de catre clienții care nu au dorit sa-și asume niciun risc nici înainte.

    Incă un argument pentru cei incă indeciși este că si in România ultimilor ani, domeniul construcțiilor a primit o atenție mai mare, nu suficient de mare ca in marile puteri ale lumii, dar oricum sensibil mai mare. PIB-ul României, a depașit, pentru prima dată in istorie, anul trecut pragul de 1000 miliarde de lei, iar aproape 1% din PIB a fost generat de domeniul construcțiilor. Aceasta creștere a fost posibilă și datorită atenției mai mari pe care au primit-o construcțiile din partea Guvernului, prin măsuri de relaxare fiscală si facilități de scutiri de taxe pentru angajatori, similare cu cele din domeniul IT, dar și posibilitatea achiziționarii unui numar nelimitat de proprietăți de către persoanele fizice cu valoarea TVA redusa la 5% (pentru proprietațile cu preț de până la 450.000 Ron și sub 120 mp) .

    Birocrația in România te poate descuraja să ai orice fel de relație cu vreo instituție a statului, cu atât mai putin cu primariile când vine vorba de obținerea unor autorizații sau aprobări de orice natură. În scopul incurajării investițiilor, dar și probabil a imbunătățirii relației cetățean – autoritate a statului, Guvernul a venit in intâmpinarea noastră cu o serie de facilități referitoare la termenul de răspuns pentru acordarea autorizațiilor de construire, reducându-l de la 30 de zile la 15 zile, cât și la eliminarea unor avize inutile. Neliniștea multor investitori, pe lânga birocrație, era generată și de cadrul legislativ foarte neclar si nefavorabil, practic odată ce primeai autorizația de construire, te puteai aștepta, ca orice vecin sau ONG să te poata da in judecată pentru orice motiv, intemeiat sau neintemeiat, blocând astfel proiectul până la soluționare, iar daca aceștia pierdeau nu puteau fi trași la răspundere. In acest sens, Înalta Curte de Casație și Justiție, a hotărât că acestia nu mai pot cere instanței anularea autorizațiilor de construire, ale planurilor urbanistice zonale sau a altor acte din aceeași categorie fără a face dovada vatamarii unui interes colectiv subiectiv. Odată cu aceste decizii, crește interesul investitorilor de a investi în dezvoltări imobiliare de orice tip, dar în același timp si al potențialilor clienți deoarece pe parcursul construcției riscurile sunt din ce in ce mai mici.